Ons eerste project is inmiddels gestart in Zomba, Malawi. Midden in het warme hart van Afrika krijgen jonge vrouwen wekelijks Engelse les onder begeleiding van Olivia, een slimme en ondernemende dame.

Alle vrouwen zijn heel enthousiast over de lessen in de community. Ze kunnen hun kinderen bij zich houden, ze leren veel en de band onderling wordt met de week sterker. Na afloop van elke les wordt er gezongen en gedanst.

Even voorstellen…

Olivia

Olivia is getrouwd en heeft een 2 jarig dochtertje. Ze heeft haar middelbare school afgerond met de bijbehorende certificaten. Daarnaast heeft ze een diploma in Hotel Management. Olivia is onze contactpersoon in Malawi. Ze heeft een sterke wil om zich verder te ontwikkelen en ze is ontzettend slim!

Lucy

Dit is Lucy. Ze is een hele serieuze en sterke vrouw. Terwijl ze zwanger was, ging ze toch nog naar school. Ze heeft haar form 4 examens gehaald, maar ze wil graag verder leren. Lucy is getrouwd en heeft nog een 6-jarige zoon.

Rose

Deze mooie mama heet Rose. Ze is pas 16 jaar oud en ze is moeder van een klein meisje. Toen ze zwanger raakte, is ze met school gestopt, maar ze wil heel graag terug om meer te leren.

Martha

Martha is 17 jaar oud en heeft een zoontje. Toen ze zwanger raakte, heeft de vader van haar kind haar verlaten. Ze woont nu bij haar moeder, maar zij kan het lesgeld van Martha niet betalen. Martha wil heel graag leren en naar school, zodat ze later iets voor zichzelf kan beginnen. Nu helpt ze haar moeder veel.

Jessy is 24 jaar oud en ze heeft twee kinderen. Ze is niet getrouwd. Ze heeft haar middelbare school niet kunnen afmaken, vanwege de hoge schoolkosten. Ze wil heel graag leren om uiteindelijk haar certificaten te halen.

Sara

Sara is 26 jaar, heeft een kindje en ze is getrouwd met een soldaat. Ze heeft haar middelbare school afgemaakt, maar ze heeft onvoldoende punten gehaald om door te studeren. Ze wil zich heel graag blijven ontwikkelen, dus ze is heel serieus tijdens de lessen.

Deze prachtige dame heet Tiyan Jane. Ze is 26 jaar oud en ze heeft drie kinderen. Ze is al getrouwd toen ze op de basisschool zat, maar ze wil nu heel graag verder met leren. Ze verkoopt suikerriet en ze wil haar Engels verbeteren.

Beatrice

Beatrice heeft twee kinderen. Ze is niet getrouwd, dus ze heeft in haar eentje de zorg voor haar kinderen. Ze werkt niet en daarom wil ze heel graag Engels leren, zodat ze een betere mogelijkheid heeft om een baan te krijgen.

Fatsilen

Dit is Fatsilen. Ze is getrouwd en ze heeft drie kinderen. Ze raakte zwanger toen ze op de middelbare school zat en moest toen stoppen. Nadat ze moeder werd is ze teruggegaan om haar diploma te halen. Uiteindelijk heeft ze het dus gehaald, maar ze had onvoldoende punten om door te studeren. Ze heeft geen werk en daarom wil ze heel graag verder met leren.