Wereldmeisjes

Wij willen de kennis en ontwikkeling van meisjes en vrouwen in ontwikkelingslanden verbeteren

Femke de Caluwé

Penningmeester

Lizzy en ik kennen elkaar van de opleiding HBO Communicatie in Rotterdam. Na een jaar vertrok Lizzy richting Den Haag. Helaas….

Na een aantal jaar werd ons contact weer intensiever. Lizzy vertrok voor een tijd naar Malawi en ik heb haar gevolgd via haar blog en regelmatig mijn reacties achtergelaten. Sindsdien zijn we elkaar eigenlijk niet meer uit het oog verloren.

Ik doe zelf al ruim 20 jaar vrijwilligerswerk voor zowel stichtingen in Nederland als daar buiten. Ik heb onder andere in Uganda, Kenia, Malawi, Argentinie, Nicaragua, Vancouver en Londen vrijwilligerswerk gedaan.

In 2014 heb ik mijn eigen bedrijf opgericht en daarmee ondersteun ik stichtingen met succesvol fondsen werven. Toen Lizzy mij vroeg om aan te sluiten bij haar stichting als bestuurslid heb ik eigenlijk geen moment getwijfeld. Ik hoop dat we met Wereldmeisjes een helpende hand kunnen bieden aan deze jonge meiden en ze meer in hun kracht kun zetten en dat ook zij straks een verschil kunnen gaan maken voor hun omgeving.

Babette Leermakers

Voorzitter

Ik ben een vrouw, een moeder, een dochter en een vriendin en ik vind dat elke vrouw de kans verdient om zich te ontwikkelen.

Ik heb een drang naar vernieuwing, verandering en verbetering, maar kan ook stilstaan op momenten dat het nodig is. Daarbij kijk ik graag vanuit meerdere invalshoeken naar zaken, waardoor ik creatieve ideeën op kan doen en nieuwe toepassingsmogelijkheden zie.

Bovenal ben ik iemand met een visie, ik geloof dat elk bedrijf en elk mens zich kan ontwikkelen, daarbij geloof ik dat iedereen het beste tot zijn recht komt op de juiste plek. Daar heb je wel kansen voor nodig en ik help graag bij het creëren van die kansen. Dat doe ik al jaren binnen de financiële sector in verschillende rollen, van HR business partner tot changemanager.

Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik daar niet altijd het volledige voldaan gevoel van kreeg. Een aantal jaar geleden heb ik vrijwilligerswerk in Afrika gedaan en daar heb ik gezien hoeveel kleine concrete acties kunnen betekenen voor de bevolking en de omgeving. Daar kreeg ik echt het gevoel iets te kunnen bijdragen en nadat ik afgelopen jaar met mijn gezin weer naar Zuid Afrika de oude vrijwilligersprojecten heb bezocht, zocht ik naar een kans om het gevoel van echt iets te kunnen bijdragen weer te krijgen.

Bij Stichting Wereldmeisjes komen mijn visie en behoeften bij elkaar. Een perfecte match!
Nu kan ik door mijn rol als voorzitter van Stichting Wereldmeisjes een bijdrage leveren om de kansen die ik in het bedrijfsleven kan creëren ook voor jonge vrouwen op lokaal niveau te creëren. Een kans voor een jonge vrouw om zich te ontwikkelen en op de plek te komen waar zij het beste tot haar recht komt.

Lizzy van Hijkoop

Oprichter en secretaris

Ik geloof in de kracht van kennis. Sinds 10 jaar sta ik voor de klas in het mbo en ik vind het mooi om te zien hoe mensen kunnen veranderen als je ze iets leert. Ik krijg energie als ik voor groepen mag presenteren of kan lesgeven.

Tijdens mijn reis door Afrika vond ik het heftig om het grote gebrek aan kennis te ervaren. Er is onvoldoende geld om naar school te kunnen, waardoor mensen niet verder komen in hun ontwikkeling. 

Ik wil de vrouwen en meisjes dan ook graag iets leren, zodat zij deze kennis straks kunnen doorgeven aan hun kinderen en stappen kunnen zetten in hun persoonlijke groei.

Give a man a fish and you feed him for a day.

Teach a man to fish and you feed him for a lifetime.

Ik ben erg blij met en trots op dit bestuur, omdat we allemaal affiniteit hebben met persoonlijke ontwikkeling en kennisoverdracht. Samen hoop ik nog meer mooie doelen te realiseren voor de stichting, zodat er meer vrouwen en daarmee ook meer kinderen een goede basis hebben voor een betere toekomst.